Teljesen magától értetődő dolog, hogy egy nő sminkeli magát. De vajon hogy állnak ezzel a férfiak és hogy áll a kozmetikai ipar a férfiakhoz?Természetesen nem a transzvesztitákra, vagy Marylin Mansonra gondolok… hanem arra a jelenségre, hogy a XXI. század férfija már ugyanúgy igényli a kifogástalan kinézetet, akár a hölgyek. Ez pedig nemcsak az öltözködésre, frizurára, hanem bizony a tökéletes arcőrre is vonatkozik.
Az utóbbi években megfigyelhető, hogy mind a divat-, mind a szépségipar egyre inkább próbálja kiszolgálni az erősebbik nemet is, a ruházati üzleteket lassan fele-fele arányban foglalják el a férfi és női áruk, a drogériákban hosszan sorakoznak a férfiaknak kreált illatok, a fürdő készítmények után pedig már vannak saját samponjaik és hajfixáló termékcsaládjaik, a legújabb trend pedig a férfi make-up. Ez persze nehezebben nyomható le a torkokon, mint egy citromfüves hajdúsító sampon… De miért ne jelenthetnének a bőrhibák ugyanolyan problémát egy férfi számára, mint például a ritkuló haj? Miért ne lenne természetes igény, hogy az arcon levő kitágult hajszálereket vagy szem alatti karikákat elrejtsék a fürkésző tekintetek elől?
Bár a férfiak sminkelése egyelőre csak a médiában számít mindennapos dolognak, a kozmetikai ipar ugrásra készen várja, hogy ez megváltozzon. És változik is. Bár a drogériák polcain még nem elérhetők, de ma már léteznek kifejezetten férfiak számára kifejlesztett sminktermékek, figyelembe véve a hölgyekétől totálisan eltérő bőrtípusukat és arcápolási szokásaikat.
Mini közvélemény-kutatásom is alátámasztja azt, amire a szépségipar is alapoz, hogy az erősebbik nem képviselői olyan szerekre vágynak, amelyek láthatatlanul és minél egyszerűbb, gyorsabb használat mellett szépítik meg őket. Ilyen például az egyik korábbi cikkemben már megemlített BB krém, mely több hatást egyesít; hidratál, ránctalanít, összehúzza a pórusokat, elfedi az apróbb bőrhibákat és véd a nap káros sugarai ellen. Ezt a hölgyek hidratáló krém, alapozó, púder együttes alkalmazásával érik el.
Ha pedig valaki túlzásba szeretne esni, létezik férfi szemceruza és szempillaspirál is… viccet félretéve, azt is teljesen normális dolognak tartom, ha egy skandináv típusú úriember időről-időre tartós szempillafestésnek veti alá magát, hogy látszanak a szempillái.
Be kell látni, hogy az idők változnak és a tökéletes külsőért tett lépések nem feltétlenül jelentenek többet igényességnél!

http://www.menmax.hu/eletmod-stilus/12/04/15/ferfiak-es-smink

A bejegyzés trackback címe:

https://bbkrem.blog.hu/api/trackback/id/tr304482523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása