BBAndi 2011.04.09. 00:00

De mi az a BB Krém?

Mi is az a BB Krém? Tisztázzuk, ez egy gyűjtőfogalom nem egy konkrét termék.
Egy olyan krém volt a kiindulási alap, amelyet bőrgyógyászatban, sebészetben használtak először, a műtéti hegek, lézeres kezelések gyors gyógyítására és takarására. A krém  segített a beavatkozás után a rendkívül érzékeny bőrt megnyugtatni és regenerálni,  ugyanakkor jótékonyan leplezte a gyógyulási időszak alatt a műtét nyomait (hegek,  foltok, pirosság).
Miután néhány koreai híresség felfedezte az arcbőrre kifejtett csodálatos hatását, már adódott a következő lépés: szemfüles kozmetikai cégek lecsaptak az alapötletre, és hozzáadva néhány összetevőt, elkészült A BB Krém, vagyis Blemish Balm.


Olyan krém született, ami egyszerre javítja és eltakarja a bőrhibákat, ugyanakkor táplálja, és hidratálja a bőrt. Sok fajtát kiegészítenek még ránctalanító, napvédő összetevőkkel is. Jól hangzik nem, hiszen egy lépésben megvan minden, kiválthatja a hidratálás-fényvédelem-alapozás triumvirátusát. Ja és állítólag mindezt úgy, hogy láthatatlan marad, tehát annyira természetes (ugyanakkor kiváló fedésű), hogy nem lesz maszkhatású a végeredmény, és "avatatlan szemnek fel sem tűnik, hogy sminket viselünk". Na erre kíváncsi leszek.


Mindez képekben:

110409_bbkrem_elotte-utana-1.jpg

 

 

 

 
(Missha)
forrás: missha.net

110409_bbkrem_elotte-utana-2.jpg

 

 

 

 

 


(BRTC)
forrás: brtcstore.com

 

Mennyire jó ez a BB Krém? Amit a neten találtam: Világhódító útjára 2005-ben indult Ázsiából, és jelenleg évi több tízmillió darabot értékesítenek úgy, hogy csak nemrégiben érkezett meg az USA-ba és Kanadába. Természetesen mind az amerikai, mind a nagy európai kozmetikai cégek  féltik a piacukat, és saját fejlesztésekbe kezdtek, de egyelőre a koreai gyártók tapasztalata és a termékeik minősége megközelíthetetlen.
Néhány gyártó a legsikeresebbek közül:
Missha, Skin79, BRTC, Skinfood, Faceshop, Hanskin, Tony Moly, Etude

A siker - sajnos - egyik legnagyobb ismérve napjainkban, hogy megjelennek a hamisítók, a BB Krémekből is számtalan hamisítványt gyártanak, külön oldalt is találtam, amin a hamis termékek felismeréséhez szükséges tudnivalókat tették közzé. (Ezzel egy későbbi posztban részletesebben foglalkozom majd.)


Tehát vannak ígéreteink és elvárásaink. Csodálatos ígéretek, és hatalmas elvárások. Én meg kritikus vagyok, de ezt majd úgyis meglátjátok :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://bbkrem.blog.hu/api/trackback/id/tr952832555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása